• Eastpak
  • Eastpak rugzak
  • Eastpak tassen
1 2 3

Eastpak
 
Jan 9:

Oxfam Novib Trailwalker

Eastpak-team loopt ook in 2014 Oxfam Novib Trailwalker

Eastpak heeft voor de tweede keer de handschoen opgenomen en een team ingeschreven om deel te nemen aan de grootste teamuitdaging ter wereld, de Oxfam Novib Trailwalker. De Oxfam Novib Trailwalker is een wandeltocht voor viertallen van liefst 100 kilometer, die op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2010 binnen een tijdsbestek van 30 uur zal worden gelopen over goeddeels onverharde paden op de Veluwe.
Andy Cave op NKBV Bergsportdag .

Op zondag 14 maart 2014 organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) voor de 13de keer de NKBV-Bergsportdag, zoals de laatste jaren gebruikelijk in Nieuwegein. De NKBV verwacht enkele duizenden bezoekers die zich in de beurshallen en bij de lezingen en workshops ori?nteren op klim- en wandelgebieden, nieuwe materialen en technieken. Sponsor Eastpak zorgt voor de hoofdattractie van de dag en heeft de beroemde Engelse extreme klimmer Andy Cave, lid van het Eastpak testteam, vastgelegd om een lezing te verzorgen. (06-10-2009)
Eastpak winterrugzakken 2010

Er bestaan een heleboel prachtige winterse sneeuwsporten, waarvoor de enthousiaste beoefenaar meestal een grote hoeveelheid materiaal en kleding met zich moet meedragen. Dit moet veilig en stabiel en toch gemakkelijk bereikbaar, ook onder vaak barre weersomstandigheden. Het ontwerpteam van Eastpak -dat gezamenlijk meer dan 100 winters wereldwijde ervaring heeft in vele alpiene spelvormen- heeft een collectie winterrugzakken die aan deze uitgangspunten voldoet ontworpen voor een viertal eindgebruikers: toerskiër/winterklimmers, free ride-skiërs, wedstrijdtoerskiër en sneeuwschoenlopers. (16-09-2009)
Eastpak start fotowedstrijd

Regelmatig ontvangen wij testimonials of foto's van tevreden gebruikers van onze Eastpak rugzakken. Vanaf nu willen we daar graag iets tegenover stellen en zijn we een fotowedstrijd gestart. Doe mee en maak kans op een splinternieuwe winter rugzak!
Eastpak voltooit Oxfam Novib Trailwalker

Eastpak Benelux heeft met succes deelgenomen aan de Oxfam Novib Trailwalker 2009, welke op 20 en 21 juni 2009 plaats vond op de Veluwe. Na 28 uur werd de finish in Ede bereikt. Moe, voldaan en met een paar blaren. (22-06-2009)
Eastpak Testteamlid Andy Perkins geeft lezing op NKBV-Kaderdag 2009

Op 27 september 2014 organiseert de NKBV weer de jaarlijkse Kaderdag voor sporttechnisch- en bestuurlijk kader in Ayers Rock in Zoetermeer. Eastpak is de officiële kledingleverancier van het NKBV-kader en heeft voor dit evenement de bekende Engelse berggids en extreem klimmer Andy Perkins, die in Chamonix woont en werkt en een vooraanstaand lid is van het Eastpak Testteam, bereid gevonden een informatieve lezing te geven.


De Battle of the SACs (BotS) is een 20-uurs nonstop adventure race voor alpinisten en klimmers, die lid zijn van een Studenten Alpen Club (SAC). In teams van vier personen wordt de strijd al hardlopend, mountainbikend, klimmend, varend en -minstens net zo belangrijk- nadenkend uitgevochten. Omdat het team van de Utrechtse Studenten Alpen Club (USAC) in 2014 heeft gewonnen, heeft de 80-jarige USAC de eer om de 6e editie van de BotS te mogen organiseren.Eastpak is wederom hoofdsponsor en levert het prijzenpakket.
Toeractief: heupband AirZone meest gewaardeerd

In een uitgebreide test van dagrugzakken in het ANWB-blad Toeractief van juni 2009 komt de heupband van de geteste Eastpak AirZone 25 er met een waardering van 5 uit 5 het beste vanaf. Ook voor het rugpand en het hoofdvak was er de hoogst behaalde score, waarmee de AirZone 25 wederom erkenning kreeg als echte 'Alledagsvriend' die 'de last prettig over de rug verdeelt en goed op de heupen draagt'.

Eastpak hoofdsponsor NSAC-evenementen

De Nederlandse Studenten Alpen Club (het overkoepelend orgaan van de dertien studentenalpenclubs die je in alle universiteitssteden tegenkomt, gewoonlijk afgekort tot NSAC) gaat weer met Eastpak Nederland in zee, of liever, de bergen in! Onlangs werd voor een periode van 3 jaar, tot medio 2012 een contract afgesloten waarin Eastpak zich opnieuw aan de gezamenlijke studentenclubs verbindt als hoofdsponsor van hun belangrijke evenementen. (17-06-2009)
AirZone ook in Engeland \'Best in Test\'

Walk magazine (het grootste Engelse Outdoortijdschrift met meer dan 100.0000 abonnees) testte in de zomer van 2009 een groot aantal dagrugzakken met een inhoud rond de 35 liter. De Eastpak Airzone modellen waren met een score van 4,5 van de maximaal haalbare 5 de 'Best in Test'. Deze hoge ogen waren het gevolg van het prima ventilerend AirZonerugpand, de opengewerkte schouderbanden en de ventilerende heupband en de handige features. De redactie van Walk kon geen zwakke punten vinden. (08-06-2009)
Grote Eastpak-tokkel op Bever Info- en Doedagen Hoofddorp

Op de goedbezochte Bever Info- en Doedagen, die op 18 en 19 april 2014 in het Haarlemmermeerbos in Hoofddorp werden georganiseerd, werd door de vertegenwoordigers van Eastpak vanzelfsprekend aan alle ge?nteresseerde bezoekers informatie en deskundig advies gegeven over rugzakken. Maar er was ook veel te doen! Vooral de jeugd genoot van de grote tokkelbaan, die TEAM weer voor Eastpak had gebouwd. Ruim 600 afdalingen werden geteld, waarvoor de kleine durfals beloond werden met een heuse Eastpak Survival Run medaille! Ook werd er een quiz georganiseerd met vragen waarvan de antwoorden op www.rugzak.nl zijn te vinden. Antwoorden kunnen per e-mail, maar ook via het contactformulier op de site worden ingeleverd. De deelnemers hebben de kans om een mooie Eastpak Ace 20 dagrugzak te winnen. (21-04-2009)
Eastpak weer hoofdsponsor NSK Sportklimmen

Ook in 2014 is Eastpak weer hoofdsponsor van de Eastpak Nederlandse Studentenkampioenschappen Sportklimmen, die dit jaar op 16 en 17 mei in klimhal Neoliet in Heerlen worden gehouden.
NKBV-Bergsportdag groot succes

Op 15 maart 2014 was Eastpak weer aanwezig op de drukbezochte NKBV-Bergsportdag in Nieuwegein. Honderden enthousiaste bergsporters brachten de Eastpak-tent een bezoek en werden door het verkoopteam op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van klimrugzakken en klimaccessoires.
Nieuwe reisrugzakken in de winkel

De nieuwe reisrugzakken van Eastpak zijn sinds februari verkrijgbaar bij onze dealers. De nieuwe modellen travelpacks zijn uiteraard ook op deze site te zien zijn, maar je kunt ook de advertentie van de Travel Trekker Pro bekijken.
Eastpak neemt deel aan Oxfam Novib Trailwalker

Eastpak Benelux zal met een team deelnemen aan de Oxfam Novib Trailwalker 2009, welke op 20 en 21 juni 2009 plaats vindt op de Veluwe, met start en finish in Ede.
Fall Line 35 is Editors Choice van Backcountry Magazine

Het toonaangevende Amerikaanse skiblad Backcountry Magazine heeft in haar november-uitgave een groot aantal free ride-skirugzakken getest. De uiteindelijke keuze van de redactie viel daarbij op de Eastpak Fall Line 35.

Op Pad: Eastpak al 25 jaar betaalbaar topmerk

Op Pad bestaat alweer sinds medio 1983. In het jubileumnummer (juli 2014) staat een uitgebreid retrospectief van 25 jaar handel en buitensportwandel, waarin technisch redacteur Tjeerd Visser concludeert dat in die kwart eeuw ondanks alle nieuwe draag- en ophangsystemen de 'belangrijke pionier' Eastpak de constante factor op het gebied van rugzakken was: "Eastpak is het betaalbare topmerk gebleven."
En laat dat ene zinnetje nu precies samenvatten wat Eastpak zich ten doel heeft gesteld.
Op Pad 2008-5 pag 105
Cerro Torre volgens Op Pad na 25 jaar nog steeds absolute toprugzak

Op Pad bestaat in 2014 25 jaar en dat geldt toevallig ook voor de trekkingrugzak Eastpak Cerro Torre. In deze kwart eeuw gooide het topmodel van Eastpak hoge ogen in alle grote rugzakkentests van Op Pad. Ook in het vierde nummer van 2014 is dat weer het geval. Vooral het draagcomfort met zware bepakking wordt geroemd. Uit het testrapport:

Schouderbanden: Goed. Tot 20 kg geen enkel probleem.
Heupband: Uitstekend / Goed. Formidabele heupband voor zware lasten.
Pluspunt: Zeer geschikt voor extreme lasten.
Pluspunt: Veel details zonder overkill.
Eindoordeel: De Cerro Torre, die langer bestaat dan de 25 jaar dat Op Pad rugzakken test, is nog altijd een absolute toprugzak die met z'n tijd is meegegaan. Z'n hoge eigengewicht betaalt hij bij zwaardere lasten terug in draagcomfort. De prijs is concurrerend. Niet bedoeld voor lasten onder de 20 kg.
Tophimalayist Tomaz Humar komt naar Nederland

Op 22 juni 2014 komt Tomaz Humar, die wordt gesponsord door Eastpak en Asolo naar de kaderdag van de NKBV om een lezing van zijn avonturen te geven.
NKBV kader kleurt rood in Eastpak ProShell

In juni zal vrijwel het complete bergsportkader van de NKBV prachtig rood kleuren omdat ze in een gecombineerde sponsoractie van Eastpak en Gore-Tex worden voorzien van een signaalrood klimjack van het nieuwe drielaags ProShell.
Eastpak sponsort NSK Sportklimmen

Wederom zal Eastpak de hoofdsponsor zijn van de Eastpak Nederlandse Studentenkampioenschappen Sportklimmen op 7 en 8 juni in Nijmegen. (23-04-2008)
Succesvolle introductie AirZone en CROSSvent

De introductie van de nieuwe collectie Eastpak Airzone en CROSSvent rugzakken verloopt uiterst voorspoedig. Je vindt ze aan de wand van elke goed geassorteerde buitensportspeciaalzaak in de Benelux, waar ze gretig aftrek vinden. De eerste recensies zijn jubelend, vooral uit Duitsland, waar ze inmiddels al belangrijke vermeldingen in de vakpers hebben behaald. Zie Eastpak in de media.
Lange Nederlandse consument blij met Airzone XL

In april 2008 heeft Eastpak Nederland de langste abonnees van de bladen Op Pad en Salt en de langste bezoeker van Hiking-site.nl blij gemaakt met een gratis exemplaar van zijn nieuwe middenmaat rugzak voor lange mensen, de AirZone 28XL. De langste gelukkige werd gemeten op 2 meter en 8 centimeter en zelfs voor deze bovengemiddelde jongeman voldoet de nieuwe rugzak uitstekend.Meer artikelen
Jan 9:

Rugzakken hoofdsponsor

Eastpak ook in 2014 weer partner van de NKBV

Eind 2013 sloten de NKBV en Eastpak Nederland een overeenkomst tot verdere samenwerking voor het jaar 2014. Behalve over marketing en communicatie werden er afspraken gemaakt over het leveren van uitrusting voor het sporttechnisch kader en ledenvoordeel. Eastpak zal ook in 2014 weer prominent aanwezig zijn in bergsportend Nederland: in het voorjaar op de NKBV Bergsportdag (14 maart in Nieuwegein) met een grote lezing van testteamlid Andy Cave, in het najaar als specifiek kaderpartner op de Kaderdag en vanzelfsprekend het hele jaar door in de redactionele kolommen van en op de vertrouwde achterpagina van de Hoogtelijn. En natuurlijk 's zomers en 's winters op de ruggen van vele actieve NKBV-leden.
Eastpak wordt hoofdsponsor van de Nederlandse Trango Tower-expeditie 2014

Eastpak ondersteunt misschien niet zo heel veel expedities, maar zoekt wel altijd de meest aansprekende ondernemingen uit. Vorige week sloot de rugzak- en outdoorkledingspecialist een overeenkomst als hoofdsponsor van de Nederlandse Trango Tower-expeditie 2010. Bergschoenenmerk Asolo tekende als subsponsor. Nog nooit gingen Nederlandse klimmers zo?n extreme uitdaging aan: een zeer lange route (1.000 meter) met uiterst moeilijke passages vrijklimmen (7a of meer) op een hele hoge berg (6.250 meter). En dan nog zo?n ongenaakbare berg: de Trango Tower of Nameless Tower in de Karakoram ziet er met zijn kilometershoge loodrechte granietwanden van alle kanten volledig onbeklimbaar uit.


Eastpak Nederland is na de succesvolle Kilimanjaro-challenge van 2008 opnieuw een samenwerking aangegaan met de Bas van de Goor Foundation. In 2010 daagt de BvdGf in de Atlas Diabetes Challenge twaalf zeer diverse mensen met diabetes type 2 uit voor het sportieve hoogtepunt van hun leven: ze zullen in het najaar proberen de 4.167 meter hoge top van de Jbel Toubkal in het Atlasgebergte van Marokko beklimmen. Dit project, dat een behoorlijk hoeveelheid media-aandacht zal genereren, heeft als doel aan te tonen dat mensen met diabetes type 2 (nog steeds) topprestaties kunnen neerzetten.

Inschrijving Eastpak Mountain Marathon 2014 geopend

De inschrijving voor de befaamde Eastpak Mountain Marathon (LAMM), editie 2010, is vanaf nu geopend. Eastpak sponsort inmiddels al meer dan een decennium de Eastpak Mountain Marathon. De LAMM is een serieuze tweedaagse adventure race -met een overnachting in een zelf mee te dragen tentje. De editie van 2010 vindt op plaats 12 en 13 juni in een (tot kort voor de aanvang van de LAMM zeer geheime) ruige uithoek van de Schotse Hooglanden.


Op zaterdag 14 november werd halverwege de zuidwand van de Langtang Lirung, een berg van ruim zevenduizend meter in Nepal, het lichaam geborgen van de Sloveense topalpinist Tomaz Humar. Tomaz (40) was ruim een week eerder alleen op weg gegaan om een nieuwe route door deze onbeklommen wand te zoeken. De exacte toedracht van het ongeval zal wel nooit duidelijk worden, maar hij had een gebroken been en andere verwondingen en is waarschijnlijk al kort na zijn laatste telefoongesprek met de buitenwereld op maandag 10 november overleden.
Tomaz maakte sinds 1994 naam met zeer gedurfde (vaak solo-) beklimmingen van moeilijke 'laatste problemen' in de Himalaya, waaronder vooral de zuidwand van de Dhaulagiri opviel. In 2005 haalde hij wereldwijd de krantenkoppen met een controversiële helikopterredding uit de Rupalwand van de Nanga Parbat na een noodbivak van zes dagen. Daarna speelden zijn beklimmingen, waaronder een nieuwe soloroute door de zuidwand van de Annapurna oosttop in 2007, zich buiten het spotlicht af.
Tomaz, geliefd om zijn energieke persoonlijkheid en gevreesd om zijn overenthousiaste handdruk, was sinds jaar en dag een gewaardeerd lid van de testteams van zowel Eastpak als het zustermerk Asolo. In juni 2008 bracht hij nog een promotiebezoek aan Nederland en gaf toen een lezing voor het sporttechnisch kader van de NKBV. Plannen voor een lezing voor een groter Nederlands publiek zijn helaas niet meer realiseerbaar. We zullen Tomaz missen. Ben je geïnteresseerd in de drijfveren van deze complexe maar briljante klimmer, dan is zijn biografie door Bernadette McDonald een aanrader.
Redacteur Ernst Arbouw van Hoogtelijn interviewde Tomaz in juni 2008 tijdens de NKBV-Kaderdag in Bergschenhoek. Klik hier om het interview te lezen.


Meer artikelen
Jan 9:

fotowedstrijd eastpak

Joost Jansen is de winnaar van de fotowedstrijd die afgelopen jaar werd gestreden op Rugzak.nl. Op zijn foto getiteld 'Kampeertrektocht door Annapurna-gebied: rugzak wordt gedragen naar Manang, Nepal', gemaakt in augustus 2013, toont Joost hoe de moderne Eastpak rugzak duidelijk afsteekt tegenover de minder comfortabele draagopties van de anderen in de groep. Joost zal binnenkort een splinternieuwe Eastpak winterrugzak thuis gestuurd krijgen. Dit jaar kan er overigens opnieuw gestreden worden om een Eastpak rugzak: in samenwerking met de NKBV wordt er opnieuw een fotowedstrijd georganiseerd.

Meer artikelen
Jan 9:

Gejatte collectie Frans Molenaar alweer bij elkaarModekoning Frans Molenaar zit niet bij de pakken neer nadat zijn collectie is gestolen

Modekoning Frans Molenaar zelf zit niet bij de pakken neer: "Héél vervelend. Maar ik heb liever dat ze mijn kleding kopiëren dan dat ze zeggen dat ík iemand heb gekopieerd."

De Amsterdamse couturier moet er diep van zuchten: "Niet leuk. Nee, dit is geen eer, dit gaat te ver."

Zo’n anderhalve week geleden is de complete nieuwe heren wintercollectie gestolen. Dit gebeurde uit het pan van Waalwear in Breda. Zowel Molenaar zelf als de bedrijfsleiding begrijpt niet wat er achter de ruwe inbraak zit.
Met klauwhamers is er een ruit van de winkel kapot geslagen waarbij binnen 6 minuten een kleine 100 kledingstukken is verdwenen. Na 8 minuten was de politie ter plaatste maar waren de inbrekers er al met de buit vandoor.

De monstercollectie kleding van Van Gils, die naast die van Molenaar hing, is vreemd genoeg onbeschadigd en compleet achtergelaten.

Het gaat om luxe prototypes van de nieuwe wintercollectie van Frans. De kledingmonsters waren bestemd om bestellingen te doen voor de wintercollectie voor 2008/2009, en werden alleen in het Bredase bedrijf gepresenteerd.

Een half jaar geleden werd Waalwear ook al eens getroffen door een inbraak, waarbij ook monsters van gloednieuwe kledingcollecties werden buitgemaakt. Daarna werd de beveiliging verscherpt. Dat is nu opnieuw gebeurd: er is inmiddels 24 uur per dag bewaking.

Frans Molenaar (1940, Amsterdam) presenteert over twee weken zijn 85e couture-collectie. Voor de herenlijn, die hij al meer dan 35 jaar zegt te maken, organiseert hij geen shows. Die collectie is te zien bij het Bredase bedrijf dat zijn ontwerpen produceert en in de markt zet. Waalwear, dat deel uitmaakt van de WE-groep, voert ook merken als Bad Boys, Jaguar, Van Gils, Peter van Holland en kinderkleding. Molenaar zelf denkt dat het 'toeval is dat ze mijn kleding eruit hebben gepikt'.

Op suggesties dat de diefstal mogelijk bedoeld is om publiciteit te genereren reageert de bejaarde modekoning beledigd: 'Nou, zeg!' Een jaar of twaalf jaar geleden heeft hij te maken gehad met een eerdere diefstal, toen van zijn haute-couturecollectie, vanuit zijn winkel. Die partij werd, na een tip, na twee weken in Amsterdam-West teruggevonden en kon, na een beurt bij de stomerij, alsnog geshowd worden.

Olaf van der Male, verkoopdirecteur van Waalwear, ziet in de inbraak geen bedrijfsspionage namens concurrerende kledingmerken. "Je kunt de buit als collector's items zien: luxe producten met een luxe uitstraling. Een bekend, sterk merk, de pakken kosten gauw vier- tot vijfhonderd euro in de winkel. Dat is voor de snelle handel, top-merkkleding. Voor ons is de collectie-Frans Molenaar belangrijk, wij verkopen daar heel goed op.

Intussen is, dankzij monsters die in het buitenland verspreid waren, het grootste deel van de collectie weer bij elkaar in Breda. Omdat de patronen er nog waren, kunnen alle modellen opnieuw worden geproduceerd.

Aan publiciteit had Frans Molenaar geen gebrek, weet Waalwear. "Wij hadden het liever stilgehouden, Frans Molenaar en ik waren in het buitenland. Weet je, wie zo'n pak of jas draagt, loopt wél een seizoen voor."


Meer artikelen
Jan 9:

Holland's Next Topmodel Kim ontwerpt eigen tassenlijn


Winnares van Hollands Next Topmodel Kim Feenstra is beretrots op haar eigen tassenlijn.

De winnares van Hollands Next Topmodel heeft haar tassenlijn, die de naam Key 2 Inspire Me (KIM) draagt, helmeaal zelf ontworpen.

Volgens Kim: "Het ontwerpen van een tas is lastiger dan ik in eerste instantie dacht. Naast materiaalkeuze en kleurgebruik wordt er veel aandacht besteed aan details. Toen de eerste samples binnenkwamen was ik door het dolle heen" , aldus het mooie model.


Meer artikelen